Belive Family Sports Club

Tsatsakis & Partners > Τα Έργα μας > Belive Family Sports Club

Project management: Tsatsakis & Partners
Αρχιτεκτονική μελέτη: Tsatsakis & Partners , Βολάνης Κύδων
Κατασκευή: Tsatsakis & Partners , Βολάνης Κύδων
Εμβαδόν:  2.600 τ.μ
Τοποθεσία: Χανιά | Δαράτσος
Οικοδομικά:  We Make Projects
Εφαρμογές Η/Μ:  Smart Construction
Εργασίες Ξύλου:  In Style
Εργασίες Αλουμινίου-Σιδήρου:  Evometal
Κατασκευή γηπέδων τένις: ΑΘΛΟΔΟΜΗ
Μελέτη/κατασκευή κήπων: Green Factory
Website: www.belive.gr

Το Belive Family Sports Club αποτελεί ένα έργο ορόσημο για εμάς στην Tsatsakis &Partners, καθώς είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε με πρωταγωνιστικό ρόλο, από την σύλληψη της ιδέας δημιουργίας του έως και την πραγματοποίηση του. Ένα ταξίδι 5 χρόνων που ξεκίνησε με την εξολοκλήρου ανάθεση της διαχείρισης του έργου στο γραφείο μας, περνώντας από πολλά στάδια, από την εύρεση του κατάλληλου οικοπέδου, του σχεδιασμού και της κατασκευής και τέλος την παράδοση του εντός του ορισμένουχρονοδιαγράμματος και κόστους. Ένα ζωντανό παράδειγμα αποτελεσματικής Διαχείρισης Έργου, έμπνευσης, συντονισμού, επαγγελματισμού και αφοσίωσης από την ομάδα μας και όλων των συνεργατών μας, που συνετέλεσαν στην δημιουργία ενός από τα πιο
υπερσύγχρονα Αθλητικά Κέντρα στην Ελλάδα.

Το έργο αφορά κτίριο συνολικού εμβαδού 2.600 τ.μ, διαχωρισμένο σε 3 επίπεδα, σε οικόπεδο εκτός οικισμού εμβαδού 10.000 τ.μ., σε ένα ημιαστικό περιβάλλον κοντά στην πόλη των Χανίων.

Κύριος στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός υβριδικού χώρου, ο οποίος θα φιλοξενεί όλα τα μέλη της οικογένειας, μέσα από μια αρμονική ροϊκότητα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκγύμνασης και διασκέδασης.

Ο επισκέπτης εισέρχεται στις εγκαταστάσεις από τον χώρο στάθμευσης περνώντας από έναν υπαίθριο χώρο φυτεμένο με αγρωστώδη φυτά και ελιές πριν φτάσει στο υαλοστάσιο της βόρειας πρόσοψης του ισογείου, οπού μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του χώρου μέσα από μια διαμήκης ματιά από τον χώρο υποδοχής μέχρι τα γήπεδα τένις στην νότια πλευρά του οικοπέδου. Το επίπεδο του ισογείου σηματοδοτείται από τα γραμμικά φωτιστικά της οροφής τα οποία ¨μοιράζουν¨ την κίνηση από τον χώρο υποδοχής στον χώρο του μπαρ και των εκδηλώσεων, στον εσωτερικό παιδότοπο και τους υαλοπίνακες που αναδεικνύουν τα γήπεδα squash και την αίθουσα ομαδικών από την στάθμη του υπογείου και σε συνολικό ύψος 6 μέτρων. Τέλος, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα που εξυπηρετεί τους επισκέπτες των παιδικών πάρτυ και εκδηλώσεων.

Το επίπεδο του υπογείου εκτός από τα γήπεδα squash και την αίθουσα ομαδικών που αναφέρθηκαν παραπάνω, περιλαμβάνει επίσης αποδυτήρια αντρών – γυναικών με σάουνες, παιδικά αποδυτήρια, αποθήκες και χώρο μηχανοστασίου.

Ο δεύτερος όροφος κυριαρχείται από το γυμναστήριο, την αίθουσα ομαδικών, την αίθουσα με τα αερόβιά μηχανήματα η οποία απολαμβάνει καταπληκτική θέα προς το βορρά και τη θάλασσα, μια αίθουσα για μασάζ καθώς και αποδυτήρια αντρών -γυναικών με σάουνες.

Στον συγκεκριμένο όροφο δόθηκε μια πιο βιομηχανική αρχιτεκτονική προσέγγιση, με όλα τα στοιχεία του μηχανολογικού εξοπλισμού να είναι ορατά στις οροφές, διαφοροποιώντας τον έτσι από το πιο καθαρό και minimal σχεδιασμό που δόθηκε στα άλλα δυο επίπεδα.

Στις όψεις χρησιμοποιήθηκαν λαμαρίνες διάτρητες με οπές κυκλικής διατομής, οι οποίες συμβάλουν στην ανάδειξη των όψεων, επιτρέπουν τον αερισμό και την ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και επιπλέον προστατεύουν από το ηλιακό φως το οποίο διαχέεται μέσα από τις οπές δημιουργώντας μια αίσθηση χαλαρότητας και ευεξίας.

Τέλος, το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού χώρου καλύπτεται από 9 γήπεδα τένις, εκ των οποίων 6 ακρυλικού τάπητα 9 στρώσεων και 2 χωμάτινα με τελική επιφάνεια από ψημένο κεραμάλευρο (red clay).

Ιδιαίτερη προσοχή και ακρίβεια δόθηκε στην μελέτη και κατασκευή των γηπέδων, τόσο στις υποδομές του υπεδάφους, στις τελικές επιφάνειες αλλά και στον ειδικό φωτισμό τους, τα οποία πιστοποιήθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις (ITF).

Ο εξωτερικός χώρος συμπληρώνεται από κολυμβητική δεξαμενή, παιδότοπο και χώρο εκδηλώσεων και όλα οι χώροι του Club τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά είναι προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ.