Τυπογραφείον

Tsatsakis & Partners > Τα Έργα μας > Τυπογραφείον

Κατασκευή / project management : 
Tsatsakis & Partners
Αρχιτεκτονική μελέτη: Γιώγια Χαλακατεβάκη
Εμβαδόν: 200 m2
Τοποθεσία: Χανιά | Παλιό Λιμάνι
Εργασίες Ξύλου: In Style
Εργασίες Αλουμινίου-Σιδήρου:  Evometal
Ηλεκτρολογικές εργασίες: Μαθιουδάκης Μανόλης
Φωτισμός: Γιώγια Χαλακατεβάκη

Πρωταρχικό στοιχείου του σχεδιασμού  ήταν ο σεβασμός για αυτό το κτίριο και η αναζωογόνησή του ήταν η έμπνευση για την πρόταση της ανακατασκευής.

Μια αρχιτεκτονική υποταγμένη στο μέτρο και την αρμονία. Η παρέμβαση και η βήμα προς βήμα αναζήτηση της χρήσης μέσα από την ιστορική ταυτότητα του ήταν πράξη αγάπης και ένταξης του μνημείου στην νέα εποχή.

Ο χώρος αποτελείται από δύο επίπεδα που συνδέονται με μία εντυπωσιακή χειροποίητη  σκάλα , ενώ στο κεντρικό σημείο του εσωτερικού βρίσκεται ένα σημείο διπλού ύψους που παραμένει ανοιχτό αναδεικνύοντας την εντυπωσιακή θολωτή οροφή με τα μοτίβα που διατηρήθηκαν και επανασχεδιάστηκαν στο χέρι.

Τα μάρμαρα που χρησιμοποιήθηκαν, το πλούσιο μαύρο Nero Marquina και το λευκό μάρμαρο Τήνου με τα έντονα νερά μονοπωλούν το τελικό αποτέλεσμα  και η τοποθέτησή τους έγινε με τρόπο που εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή συνέχεια και ροϊκότητα.  Η παλέτα των υλικών διαμορφώνεται από ορείχαλκο στα φωτιστικά και το μπλε βελούδο στις καρέκλες και stand και ανοιχτό γκρι στα ξύλινα δάπεδα.  Υλικά τα οποία  συνδυάζονται αρμονικά με την εντυπωσιακή ταπετσαρία στον τοίχο απέναντι από το κεντρικό μπαρ και τους θολωτούς καθρέφτες και προσδίδουν στην εμπειρία του χρήστη μία αίσθηση πολυτέλειας και μετάβασης σε αντίστοιχους χώρους της Νέας Υόρκης και Λονδίνου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αρχιτεκτονικό φωτισμό, δίνοντας την δυνατότητα διάφορων σεναρίων φωτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και νύχτας τονίζοντας την έντονο θεατρικό χαρακτήρα του κτιρίου και των διαφορετικών χώρων χρήσης.

Τα κτίρια και οι πλατείες απειλούνται μόνον από την εγκατάλειψη.